Referat

SIK tog fjÀrde raka

Stabil seger – trots sena baklĂ€ngesmĂ„l

LINDESBERG. Skövde IK tog sin fjĂ€rde raka seger i HockeyEttan VĂ€stra efter att ha vunnit över Lindlövens IF borta med 5-3 (3-0, 2-0, 0-3). Det var en stabil insats överlag av SIK-laget, Ă€ven om hemmalaget kröp nĂ€rmare mĂ„lmĂ€ssigt sista tio minuterna av matchen. Men de tre poĂ€ngen var egentligen aldrig i fara.
- Som helhet en helt okej match. KÀnns onödigt att slÀppa in dem i matchen, men annars kÀnns det som att det mesta gÄr Ät rÀtt hÄll, sa trÀnaren Fredrik Ljunggren efter matchen.

Av: Micke DĂ€rth

SIK har haft lite bekymmer i de inledande perioderna tidigare i serien, men borta mot Lindlöven slĂ€ppte det rejĂ€lt. Laget gick till pausvila med betryggande 3-0 och det var frukten av vĂ€ldigt noggrant försvarsspel, och en vilja att gĂ„ pĂ„ mĂ„l i anfallen. DĂ€r blixtrade laget verkligen till sista biten in mot mĂ„l, och samtliga tre assisterades med passningar bakom förlĂ€ngd mĂ„llinje, eller Ă„tminstone i dess nĂ€rhet, till nedfallande spelare som inte vilade pĂ„ hanen.
- Tredje perioderna har ju varit vÄr starka del tidigare, men idag vÀnde vi pÄ det, log Ljunggren.
- Jag tycker vi spelade vÀldigt bra försvarsspel i första perioden dÀr vi höll dem pÄ utsidan, och vi vann pÄ att sÀtta hög press, fortsatte han.
  Johan ErkgĂ€rds inledde mĂ„lskyttet efter 6.47 dĂ€r Mikael Persson-Riis snodde pucken frĂ„n en motstĂ„ndare i högra sarghörnet. ErkgĂ€rds droppade ner framför mĂ„l och fick ett fint pass och omarkerad kunde ErkgĂ€rds skicka upp trissan i nĂ€ttaket.

Rosén krutade pÄ

2-0 kom sex minuter senare, och det var efter en period dĂ€r SIK kĂ€ndes vĂ€ldigt stabila, med god kontroll utan puck och med enkelt spel med puck. Inga krusiduller. TvĂ„an fixades efter att Mikael Persson-Riis tjippat ner pucken till sig sjĂ€lv i samma sarghörn som var startskottet pĂ„ 1-0-mĂ„let. DĂ€r slĂ€ppte han kort till Jesper Hultman som rundade buren och la upp en perfekt macka till Erik RosĂ©n som krutade in pucken i bortre delen av mĂ„let.
  3-0 kom i slutminuten dĂ€r Lindlöven var frikostiga i försvarsspelet i överkant. Det sĂ„g vĂ€ldigt billigt ut dĂ„ Adam Rundqvist lĂ€tt snodde pucken, och försökte först nĂ„ Emil AlengĂ„rd som dök ner mot mĂ„let. AlengĂ„rd snuddade dock bara vid pucken och istĂ€llet var det Oskar Back i andra vĂ„gen som klĂ€mde in pucken i öppet mĂ„l.
  Lindlöven kom till nĂ„gra avslut i första perioden, men inget skott som vĂ„llade nĂ„gra större problem för Marcus Melin i SIK-mĂ„let.

SolomÄl av ErkgÀrds

I andra perioden gjorde ErkgĂ€rds tidigt 4-0 efter en soloraid frĂ„n egen blĂ„linje, och med ett backhandavslut högt pĂ„ plocksidan hos mĂ„lvakten Dayn Belfour – legendaren Ed Belfour’s son – satt pucken fint.
  SIK spelade dĂ€refter fram till första halvan av perioden ganska temposvagt, med lite för korta passningar och lite för svĂ„rt överlag. Lindlöven hade dock svĂ„rt att omsĂ€tta detta till ett eget spelövertag efter att Ă€ven de spelade ganska slarvigt, och sköt mĂ„nga gĂ„nger blint kĂ€ndes det som.
- Tycker andra delen av andra perioden Àr bÀttre, före det sökte vi för svÄra alternativ, men det var ÀndÄ ingen stor fara.
  Albin Lindgren skickade in 5-0 i numerĂ€rt överlĂ€ge frĂ„n blĂ„linjen, en puck som gick via mĂ„lvakten och i en bĂ„ge över densamma.
  I slutminuten vaskade Lindlöven fram sin bĂ€sta chans i perioden. Max Lalander kom i bra lĂ€ge frĂ„n högerkanten, men dĂ€r var Melin tĂ€t. Och efter tvĂ„ perioder kĂ€ndes det vĂ€ldigt stabilt frĂ„n SIK:s sida, och det fortsatte en bit in i sista.

Sista rycket frÄn hemmalaget

Efter att Lindlöven tröstmĂ„lat sig fram till 2-5 fick de upp lite vittring dĂ„ SIK hamnade i spel tre-mot-fem i en minut och 33 sekunder efter 16.20. Anton Lindgren spelade sin vana trogen uppoffrande och tĂ€ckte tvĂ„ rejĂ€la skott med kroppen, men fick för dĂ„ligt betalt för de blĂ„mĂ€rkena dĂ„ Lindlöven fullstĂ€ndigt sköt pĂ„ allt som rörde sig, och till sist kunde inte SIK stĂ„ emot.
  SIK avslutade dock starkt och slĂ€ppte inte till nĂ„got bra lĂ€ge för hemmalaget, och Erik RosĂ©n kostade pĂ„ sig att försöka nĂ„ det tomma mĂ„let med en lobb. Resultatet stannade dock vid 5-3 i SIK-favör, och Ă€ven om laget har en del att slipa pĂ„ var det en stabil bortamatch och tre sköna poĂ€ng.
- Melin var inte vÀrd att slÀppa tre mÄl, sa Ljunggren om sin mÄlvakt som utsÄgs till matchens lirare i SIK.
- Det blev lite nerv i slutet, men det kÀndes ÀndÄ stabilt. VÄrt försvarsspel fem-mot-fem kÀndes vÀldigt tryggt och de fick ju skjuta frÄn alla möjliga lÀgen, till och med bakom mÄl i de tvÄ första perioderna.
  Anton Karlsson klev av efter nĂ„gra minuter i andra perioden med kĂ€nningar i knĂ€et.
- Han har haft problem med en halvtrasig menisk, och han hade ont, sÄ det var ingen ny skada.
  SIK möter nĂ€rmast Vimmerby hemma pĂ„ söndag.