SIK-podden avsnitt #14: “Den stora återkomsten. Höstsäsongssummering och uppsnack inför Allettan”

6 svar

 1. Perka skriver:

  Det är ju kul att Buckshot och Knocke ändå har förbarmat sig över kassa oss och lyssnat på vår podcast 🙂

 2. Jocke B skriver:

  Knocke och Buckshot.
  Nu var ju inte det här nåt självutnämnt “Vi vet bäst” olikt från det ni skriver här, utan helt enkelt ett försök till att få till en hockeydialog inom ramarna för vad man tror och även, som de också nämner, hoppas. Kan ju också tro att både Troja och Krif hamnar högre upp, men jag tror det blir jämnare än vad ni tror… och nu hoppas jag verkligen att Troja åker på pumpen ordentligt utifrån dessa kaxiga uttal.. så mycket tyngre ni ska falla då du..

  Jag tror ni alla får se upp med MBois t ex. Otrolig offensiv. Och OM, jag skriver det igen: OM! Skövde IK får till det så hotar de de flesta lagen. Och Kempe är just den coachen som kan få till just det.

  Att LG säger en sak om en enstaka match som Nybro Troja är väl inte uppseendeväckande direkt. Dels gör de reklam för matcherna, dels säger han i stort sett detta om samtliga matcher… åtminstone de jämna. De nämnde t ex Mariestad – Skövde som en mycket bra match både under matchen och i sin seriesummering.. inget anmärkningsvärt alls.

  Mycket bra pod måste jag säga och hade jag suttit med i den då hade jag stuckit ut hakan ännu mer. Däremot håller jag intendent om Ollikainen, trodde han skulle tillfört mer och blivit tungan på vågen. Tycker PT växer mer och mer, men tror ändå, likt er att Marmenlind kommer stå MEN att PT kommer ta över till slut…

  Till sist: behöver ni ersättare vid frånvaro vid kommentatorbåset så ställer jag gärna upp om ni vill ha en kaxig bisittare… dessutom… fan vilken bra laglåt…. 😉

  • Knocke skriver:

   Ok som jag förstår det hela så är Mariestads offensiv något i hästväg enligt er . Det kan ju faktist vara så att det blir deras svaghet i en stenhård alletta . Kempe kan få till det ??? va det inte det han skulle få i Karlskrona när de låg i ettan för några år sen ? . Jag vet hur han lyckades där med det spelarmaterialet där och hur det slutade åxå , inte långvarigt . Hoppas han lyckas bättre hos er men det är ingen tränare jag lutar mig mot när det blåser. Du låter det hela omnämnas som att jag vore ett fan av troja el kik men så är inte fallet säger bara att det är två riktigt bra lag som ni kommer få en riktig vädermätare mot .

 3. Knocke skriver:

  Helt kart så har ni inte koll på kvalliten på söderlagen . Jag har sett Skövde mot Mariestad på Webben och jag tyckte att Skövde är sämre än Halmstad som kom sist i söderserin . Kan lova att Skövde Kumla Lindlöven hade aldrig gått till allettan om man spelat i södra serien . Ett bevis för det är när L G kommenterade matchen Nybro Tranås och sa att det var den klart bästa matchen han sett under detta år . Då vet vi att Tranås kom 6a i efterhand . På¨Mariestads sida mötte man Tranås under försäsong och man förstår inte hur laget kom på en 6e plats . Skövde ni kommer att förstå detta när ni ställs mot Troja första matchen hur långt ni är från verkligheten tyvärr . Istället för att tala om er målvakt att spika igen så säg istället att han ska va så bra så han kan hålla siffrorna nere . Ni ska åxå veta att de storsatsande lagen inte slår av på takten på målgörandet då man vill ha en bra målkvot så det finn inget medlidande inför någon 3e period . Mitt tips i er första match mot troja är 1-8 . om inte tvåsiffrigt.

 4. Buckshot skriver:

  Ni är helt fel ute. KRIF är ett helt nytt lag som har fått ihop det i slutet av grundserien. Dom kommer INTE näst sist. Nybro är solitt men inga stjärnor förutom Tallberg. Vimmerby är luriga och kan gå bra. Kristianstad kommer lätt att klara 2a platsen. Dom har den namnkunnigaste laget som skulle klara sig ok i HA. Troja är samspelt och med bra spets så kommer dom att vinna serien. Borlänge??? Dom kommer att ta poäng på hemmaplan men dom har inget att hämta mot Troja, KIK; Vimmerby, Nybro m,fl på bortaplan.

  • Knocke skriver:

   Jag håller fullständigt med dig , Vimmerby och Krif har fått i hop det sent på säsongen . Nybro har ett stabilt grundspel som stått stadigt prövat mot Kik och Trojja och de förluster man har är med uddamål mot topplagen . Borlänge ja slank in på ett bananskal i kvalet till allsvenskan där man fick storstryk av vissa lag och hade inte något att hämta . Tror att det laget får vara glad om man tar sig till play off 2 el 3 .